Baja étterem

A halászlé fővárosa Baja, étterem ennek megfelelően bőven található e meseszép Duna-parti városban. Ha már ott vagyunk, mindenképpen térjünk be az egyikbe, hogy megízleljük az igazi hamisítatlan hungarikumot.  

Baja étterem: Szentháromság tér

A Szentháromság tér három oldalról impozáns épületekkel nyit a Sugovica gyönyörű partjára. Baja főterén – a híres Bajai Halfőző Fesztivál helyszínén, ezen a csodálatos, tágas téren, melyet a Velencei Szent Márk térhez hasonlítanak – több étterem és hangulatos kávézó is várja kínálatával vendégit. A városban több helyszínen is megtalálhatók gyorséttermek is. Pizzát, gyrost is sok helyen kínálnak kisebb vendéglátó helyeken. Egy biztos, aki Bajára látogat: éhen nem marad! Számos lehetőség közül válogathatunk.

A hagyományos éttermek mindegyike kínál bajai halászlét, de aki a magyaros, bácskai ételek mellett más nemzetek étkeit is megkóstolná, ne keseredjen el, azokból is akad bőven a városban. Petőfi-sziget felfedezése közben is megpihenhetünk a sziget éttermeinek egyikében. 

A látnivalók felfedezése közben, vagy a kirándulások után jól esik betérni bármelyikbe, hogy átengedjük magunkat a gasztronómiai örömöknek. Mert Bajáról ugyan mindenkinek a bajai halászlé ugrik be először, de ha kolbászt és hurkát tudunk kóstolni valahol, azt se hagyjuk ki. Ha máskor nem, akkor februárban, hiszen kolbászfesztivál baja városába, télen is várja érdeklődő vendégeit. 

Bajai étterem lehetőségek:

https://hovamenjek.hu/baja/vendeglatas/2

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom