Baja étterem

A halászlé fővárosa Baja, étterem ennek megfelelően bőven található e meseszép Duna-parti városban. Ha már ott vagyunk, mindenképpen térjünk be az egyikbe, hogy megízleljük az igazi hamisítatlan hungarikumot.  

Baja étterem: Szentháromság tér

A Szentháromság tér három oldalról impozáns épületekkel nyit a Sugovica gyönyörű partjára. Baja főterén – a híres Bajai Halfőző Fesztivál helyszínén, ezen a csodálatos, tágas téren, melyet a Velencei Szent Márk térhez hasonlítanak – több étterem és hangulatos kávézó is várja kínálatával vendégit.

A hagyományos éttermek mindegyike kínál bajai halászlét, de aki a magyaros, bácskai ételek mellett más nemzetek étkeit is megkóstolná, ne keseredjen el, azokból is akad bőven a városban. A Petőfi-sziget felfedezése közben is megpihenhetünk a sziget éttermeinek egyikében. 

A látnivalók felfedezése közben, vagy a kirándulások után jól esik betérni bármelyikbe, hogy átengedjük magunkat a gasztronómiai örömöknek. Mert Bajáról ugyan mindenkinek a bajai halászlé ugrik be először, de ha kolbászt és hurkát tudunk kóstolni valahol, azt se hagyjuk ki. Ha máskor nem, akkor februárban, hiszen a kolbászfesztivál baja városába, télen is várja érdeklődő vendégeit. 

Bajai étterem lehetőségek:

https://hovamenjek.hu/baja/vendeglatas/2

Vissza a kategória cikkeihez