Baja színház

A város kulturális életének egyik központja az évtizedes hagyományokkal rendelkező Baja Színház, mely szép parkosított környezetben található. A 472 férőhelyes színházterem Baja és környéke színházi életének is a központja.

A bajai színház egykor moziként működő épülete a városi művelődési központhoz tartozik. A színház helyet ad koncerteknek, bérletes színházi előadásoknak, valamint bajai iskolák és más intézmények rendezvényeinek is. 

Újabbnál újabb előadásokkal várja a Társulat a színházszerető, kikapcsolódni vágyó közönséget.

Cím: Baja, Oroszlán u. 3. 

https://www.jegymester.hu/hun/PlaceInfo/380342/Baja-Varosi-Szinhaz

Baja színház – Bajai Fiatalok Színháza Bajai Színi stúdió

A Bajai Fiatalok Színházának társulata 2008 júniusában alakult meg, és az akkor már 12 éve sikeresen működő bajai III. Béla Gimnázium Színi stúdiójából nőtte ki magát.

A Társulat legtöbb előadását Baján az Oroszlán utcában található Bajai Városi Színházteremben játssza. 

Cím: Baja, Szent Imre tér 5.

http://www.bajaifiatalokszinhaza.hu/

Baja színházi és kulturális élete

Baja város kulturális életében a színház, a különféle színházi előadások az utóbbi években egyre nagyobb szerepet töltenek be, egyre többen, egyre szélesebb korosztályok választják szórakozásként a Városi Színházterem, a Bácskai Kultúrpalota, a nyári szabadtéri színpad, vagy egyéb alternatív színházi játszóhelyek előadásait. Múzeum, galéria, tájház és könyvtár is színesítik a kulturális kínálatot.

Bár Baja mozi tekintetében az elmúlt időszakban nagy hiányosságot mutat, remélhetőleg a hajdani Uránia Filmszínház – méltón korábbi fényének – hamarosan ismét eredeti szerepét töltheti be. Baja lakossága már hosszú ideje várja, hogy ismét bekerüljön a kulturális vérkeringésbe. 

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom