Baja térkép

Baja térkép egészen sokféle van: bajai látnivalók és gemenci erdő túra lehetőségek mind-mind megtalálhatóak térképen is. Baja tanösvény térképein pedig a csodálatos tanösvényeket követhetjük nyomon. 

A halászlé fővárosa, Baja hazánk déli részén, Budapesttől 160 km-re, a Duna bal partján az 55-ös főút mentén fekszik. Bács-Kiskun megye második legnagyobb települése, jelentős kikötőváros. Duna Baja életében fontos tényező volt és mind a mai napig az. Baja lakossága ugyan nem teljes egészében a vízhez kapcsolódó foglalkozásokat űzte, a vízhez kötődő foglalkozások: a halászat, a kereskedelem és a molnárság mégis meghatározta arculatát. 

Baja térkép: Gemenc

A Duna túlpartján Bajához tartozik a Sárköz és az Alsó-Duna völgy csodálatos ártéri erdeje, a Gemenc.

Gemenc - árterek világa
Gemenc – árterek világa (forrás: http://gemenczrt.hu/gemenc-arterek-vilaga)

Gemenc és Baja neve összefonódott az elmúlt évtizedek során. Vadászok és természetbarátok egyaránt örömmel járják a rengeteget, míg a közös városi programok során a település központjában is megtekinthetők az erdő kincsei.

A víz közelsége adta a halászatot, a hal adta a halászlét. A bajai halászlé hungarikum, olyan nemzeti érték, mely nem csak a bajai identitás része, hanem a magyarság öröksége, amely hozzájárul az új nemzedékek nemzeti hovatartozásának kialakításához és megerősítéséhez. Mindazonáltal a bácskai gasztronómiának jellegzetes eleme, mely a várost messze földön híressé tette.

A térképek között ki-ki megtalálja a számára megfelelőt, mellyel nekiindulhat felfedezni Baja és a Gemenc vidékét.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Térkép

Címlapkép: Baja térkép (forrás: http://ishm.elte.hu/hun/maps/momegye.htm)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom