Baja város honlapja

Baja város honlapja, a városban és környékén élők mindennapjait könnyíti meg. A honlapon elérhetőek a városi fejlesztések, a közérdekű információk, az aktuális események, rendezvények. A turisztikai vonatkozású kategóriák pedig a városba és környékére látogatók kereséseit könnyítik meg.

Az Önkormányzat a város fejlesztéséért folyamatosan tesz, ha megnézzük, Baja város honlapja láttatni engedi, hogy véget nem érő sort alkotnak az infrastrukturális, önkormányzati, szabadidős és egyéb újítások. Baja – Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa – mintapéldája a folyamatosan fejlődő városnak.

Baja lakossága szerencsésnek mondhatja magát, hiszen ilyen csodálatos fekvésű, vizek ölelésében található városka kevés található hazánkban.

Baja város honlapja – A vizek adta lehetőségek

A Duna és a Sugovica közelsége számtalan lehetőséget kínál. A gemenc nemzeti park a természetjárók számára kész paradicsom, gyalogosan és hajóval – vagy akár a gemenci kisvasút segítségével – körbejárhatjuk a környéket. Az aktív turizmus is népszerű, lehetőség van kerékpározásra, vadászatra, lovaglásra, horgászatra, strandolásra, vízi sportokra és túrákra is.

Baja város honlapja – Bajai programok, fesztiválok

A bajai programok pedig sok kulturális és gasztronómiai fesztivállal, rendezvénnyel várják az érdeklődőket egész évben. A legnépszerűbb, világhírre szert tett gasztronómiai rendezvény a nagyszabású Bajai Halfőző Fesztivál. Hagyományosan a Szentháromság tér és a Petőfi-sziget, – a bajaiak Margit szigete – ad otthont minden évben július közepén Baja leglátogatottabb rendezvényének.

A város lakói és a turisták körében is kedvelt közlekedési eszköz a 2018-ban forgalomba állított PiriPonty városnéző kisvonat, mely kellemes városnéző és városismertető körútra viszi a kirándulni vágyókat.

Baja kulturális élete

A bajai látnivalók, múzeum, galéria, tájház és kultúrpalota is színesítik a kulturális kínálatot. Baja színház segítségével is a kultúrát kedvelő bajai és környéki lakosok örömére van. Azonban Baja mozi tekintetében nincs előkelő helyen, sajnos a városban évek óta csak mozgó mozi üzemel.  Remélhetőleg nem várat sokat magára, hogy a hajdani Uránia Filmszínház újra megnyithatja kapuit a nagyközönség előtt.

Baja város honlapja, melyen a várost érintő fejlesztések, közérdekű információk, hivatalok elérhetőségei megtalálhatók, alább érhető el:

https://www.bajaionkormanyzat.hu/

Címlapkép: Baja város – honlap (forrás: https://vtk.uni-nke.hu/hirek/2018/07/18/baja-varos-felsooktatasi-osztondijpalyazat)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom