Bajai adventi vásár

Minden évben gyönyörűen feldíszített, karácsonyi hangulatú házikók várják a bajai adventi vásár érdeklődőit.  Az esti megvilágítás még különlegesebb ünnepi hangulatot ad, az amúgy is felejthetetlen vásárnak. 

Az ünnepi hangulatot fokozzák a színpadi produkciók, amelyekkel gyerekcsoportok, kórusok, alapítványok készülnek, de megtalálható a sétáló utcában a Mikulás és a rénszarvasok is. Ne feledkezzünk meg a rászorulókról sem: a Karitász faházában bárki leadhatja adományát, amellyel a nehéz sorsú családok karácsonyi csomagjához járul hozzá. 

A bajai adventi vásár helyszíne

A vásár hagyományosan az Eötvös utcában és a Tóth Kálmán téren nyitja meg kapuit az adventi időszakra, ahol mindenki beszerezheti a karácsonyi ajándékokat vagy dekorációkat, válogathat Baja és a környék kézműveseinek termékei közül. A bajai rendezvények egy része a város egyik híres szülöttéről Tóth Kálmán költőről elnevezett téren kerül megrendezésre.

Bajai adventi vásár kínálata

Megtalálhatóak a finomabbnál finomabb kürtöskalácsok, kenyérlángosok, az elmaradhatatlan forralt bor, puncs, és pálinka. Az édességek, szaloncukrok, kézműves csokoládék, kézműves méz és egyéb különlegességek és természetesen a gyertyák, fatermékek, fafaragások, divatékszerek, koszorú – és virágkompozíciók, ajándéktárgyak, dekorációk, díszgyertyák, könyvek, sapkák, kesztyűk, kalapok és játékok.

Baja – vásárok listája:

https://www.programturizmus.hu/helykategoria-vasarok.baja.html

Címlapkép: Adventi vásár (forrás: https://amve.hu/2018/11/19/a-karacsonyi-vasar-teljes-programja)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom