Bajai Kultúrpalota

A halászlé fővárosának új kulturális intézménye a Bajai Kultúrpalota 2011. májusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A Bácskai Kultúrpalota színház- és koncertterme – adottságai miatt – változatos programoknak ad otthont: kiválóan alkalmas zenei rendezvények, kamaraszínházi előadások, közönségtalálkozók, önálló estek, bemutatók, díjkiosztó ünnepségek, konferenciák és filmvetítésekre megtartására. 

A Bajai Kultúrpalota részei 

A Kultúrpalota három épület részből áll:

  1. Az épületegyüttes Szentháromság téri tagja a XIX. század első felében épült.
  2. Második tagja homlokzatával az Attila utcára néz. A klasszicizáló stílusú, egyemeletes épülettag 1813-ban épült. A Székely Leó féle vaskereskedés működött benne, máig egy szerkezeti egységet képez az épületegyüttes Szentháromság téri tagjával.
  3. Az épületegyüttes harmadik tagja a Szabadság utca 3. számhoz tartozik, ami egy 1907-ben épült szecessziós műremek. 

A Bajai Kultúrpalota szolgáltatásai

Színház- és koncertterme változatos programoknak ad otthont, kiállítóterme és galériája a helyi művészeknek kínál bemutatkozási lehetőséget, de teret ad a fogyatékkal élők munkáinak is. Az épületben üzemelő Kultúr Caféban is rendszeresen nyílnak kiállítások. A mozgó mozi aktuális film előadása is részben itt kerülnek vetítésre (részben az Oroszlán utcai Városi Színházteremben).

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.

Tel: + 36 79 321 341 

http://www.bacskaikulturpalota.hu/

Ha Baján járunk érdemes mindenképpen megtekinteni az aktuális kiállításokat és egy kávé mellett elbeszélgetni. A város sok látnivalót ígér, több napra ajánlott érkezni. Baja szállás tekintetében is kimagasló, az apartmanoktól a panziókon keresztül a wellness hotelig minden megtalálható a városkában.

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom