Bajai nyári programok

Egész évben különböző bajai programok várják a látogatókat Bajára, de az igazán különlegesek a bajai nyári programok. A halászlé fővárosa nyáron megélénkül, és kezdetét veszi a Bajai Fesztivál sorozat, mely különböző helyszíneken várja az érdeklődőket.  

Bajai nyári programok – Bajai Pünkösdi Fesztivál

Bajai programok - Pünkösdi programok
Bajai programok – Pünkösdi programok (forrás: https://www.utazzitthon.hu/program/baja/punkosdi-ladikazas-2011)

A Pünkösdi Fesztivál keretében is különböző érdekes programok várják Bajára az érdeklődőket. Volt már kórusfesztivál, kajak-kenu verseny a pünkösdi ünnepség keretében. Érdemes az aktuális programokat a Tourinform Irodában (Szentháromság tér 11.) keresni.

Baja – nyári programok: Strand fesztivál

Bajai programok - Strandfesztivál
Bajai programok – Strandfesztivál (http://www.campinform.eu)

A szezonnyitó bajai strand fesztivál június közepén várja az érdeklődőket a Sugovica homokos partjára, az árnyas fák alá. A szabad strandon rendezett esemény rengeteg színes, érdekes programmal, finom ételekkel várja az érdeklődőket. 

A fő bajai nyári program: Halfőző fesztivál

Bajai halfőző fesztivál2
Bajai halfőző fesztivál (forrás: https://csodalatosmagyarorszag.hu)

Bajai Halfőző Fesztivál Baja legnépszerűbb eseménye, mely 1996-ban került először megrendezésre. Azóta hagyománnyá nőtte ki magát és minden év júliusának második hétvégéjén rengeteg látogatót vonz. A bajai halfőző programok színes sorával várja az érdeklődőket a többnapos rendezvényre.

Bajai programok kategória
Bajai halászlé (forrás: https://www.recepttar.hu)

A bajai Halfőző Fesztivál a velencei Szent Márk térhez hasonlatos Szentháromság téren és a hozzá vezető utcákon, valamint a Duna város alá kanyargó Sugovica által körbevett Petőfi-szigeten is zajlik.

Az ünnepség mára világszinten is egyedülálló össznépi fesztivállá nőtte ki magát, 2015. óta pedig Baja hungarikum listára került a bajai halászlével.

https://www.programturizmus.hu

Címlapkép: Bajai nyári programok – Halfőző Fesztivál (forrás: https://www.bacskiskun.hu/latnivalok/bajai-halfozo-fesztival)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom