Bajai szabadtéri színház

Augusztus második felében a halászlé fővárosa átalakul, és a Bajai szabadtéri színház előkészületei elkezdődnek a Petőfi-szigeten. A nézőtér megtelik emberekkel, a színpadot pedig birtokba veszik a tehetséges művészek. A kisváros rendkívül sokszínű kultúrális látnivalókban és programokban egyaránt. Számos állandó és időszaki kiállítás helyszíne a KultúrPalota.

Bajai szabadtéri színház – helyszín

A korábbi években hagyományosan a Szentháromság tér alakult át a szabadtéri játékok alkalmával, azonban az utóbbi években a Petőfi-sziget csodálatos környezete szolgál helyszínéül a jobbnál jobb előadásoknak. 

A szervezők évről évre egyre színesebb programokkal igyekeznek kedvezni a helyieknek és az ide látogatóknak.

Lassuló, lusta nyári hétvégeken elcsendesül a belváros, csak a mellette kanyargó Duna-ág, a Sugovica strandjáról hallik fel zsivaj. Estére azonban hétköznapokon is megtelnek a felújított, látványában is impozáns terek, velük a hűsítő nyalánkságokat, habzó söröket, mértékadó borokat kínáló kávézók. Pláne, ha színházzá változik a Petőfi-sziget és koncerteknek, különleges gasztronómiai, vagy egyéb fesztiválnak ad helyet a Szentháromság tér. 

Baja sokszínű, csodálatos város, és az évről évre színesebb bajai programok egész évben várják az ide látogató turistákat. Érdemes ellátogatni akár a fesztiválokra, akár azon kívül is. A népszerű programok idején – főleg a Halfőző Fesztivál idejénnehéz szállást találni a városban, ezért érdemes mindenképpen időben foglalni.

http://www.bajaiszabadteri.hu/

Címlapkép: Baja – Szabadtéri színház (forrás: https://www.bacskiskun.hu/esemenyek/szabadteri-szinhaz-baja)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom