Bajai Szakképzési Centrum

A Bajai Szakképzési Centrum Baja központjában található és célja, hogy a hozzájuk tartozó iskolák hagyományait megőrizve új innovációkat alakítsanak ki, illetve a korábbi tapasztalatot, tudást a felnőttoktatás terén is alkalmazzák. A Centrum Baja és Kalocsa öt szakgimnáziumát, szakközépiskoláját fogja össze, illetve önálló tagintézményként a Bajai SZC Radnóti Miklós Kollégiumát. Minden tagintézmény több évtizedes múltra tekint vissza a szakképzés területén. 

A Bajai Szakképzési Centrum feladatai

A Bajai Szakképzési centrum önállóan gazdálkodó szervezet. Alapfeladatai közé tartozik a kollégiumi ellátás, szakközépiskolai nevelés-oktatása, szakiskolai nevelés-oktatás, Köznevelési Hídprogramok keretében folyó nevelés-oktatás, felnőttoktatás, felnőttképzés, a többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók iskolai nevelése-oktatása. Baja és Kalocsa beiskolázási körzetében, az általános iskolát végzett, az érettségizett diákok és a felnőttek részére is széles szakmaszerzési lehetőséget kínál.

A munkaerő piaci igényekhez igazodva képzik a tanulókat az alábbi ágazatokban: egészségügy, szociális szolgáltatások, művészet, közművelődés, kommunikáció, gépészet, elektrotechnika, informatika, építészet, könnyűipar, faipar, közlekedés, közgazdaság, ügyvitel, kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció, vendéglátás-turisztika, egyéb szolgáltatások, élelmiszeripar, rendészet, honvédelem és közszolgálat.

Baján és Kalocsán is biztosítanak kollégiumi ellátást is az oktatásban résztvevők számára. Tagintézményeik rendelkeznek a szakmai gyakorlati oktatáshoz szükséges modern tanműhelyekkel, felszerelésekkel, eszközökkel, és a továbbfejlesztéshez kapcsolódó külső kapcsolatokkal is.

A Bajai Szakképzési Centrum Intézményei:

Bajai Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Baja)

www.banyaiiskola.hu

Bajai Jelky András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Baja)

www.jelky-baja.sulinet.hu

Bajai Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
(Kalocsa)

www.dozsakalocsa.hu

Bajai Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma (Baja)

www.turr.hu

Bajai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Kalocsa)

www.kossuth-kalocsa.hu

Bajai Radnóti Miklós Kollégiuma (Baja)

jelkykoll-baja.sulinet.hu

A Bajai Szakképzési Centrum folyamatosan induló tanfolyamaival a felnőttoktatásban is jelen van. Ezáltal segíti Baja és a Baja környéki lakosság tudását versenyképesen tartani, illetve a változó igényekhez alkalmazkodva új piacképes szakmák megszerzését biztosítja az érdeklődők számára. 

Cím: Baja, Petőfi S. u. 3.

Tel.: + 36 79 521 080 

http://bajaiszc.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom