Bajai Újbor Fesztivál

A Bajai Újbor Fesztivál, a bajai szüreti napok sikerét és az őszt ünnepli meg és színes programokkal várja az érdeklődőket. A természet bőkezűen bánik velünk, a nap érlelte fürtökből kitűnő borok, a beporzott virágokból aranyló méz készül

Ezekkel a természeti kincsekkel egészségünk megőrzéséért is sokat tehetünk főleg, ha mind ehhez hozzátesszük a város mellett található nevezetes Gemenci erdőt. Gemenc és Baja neve összefonódott az elmúlt évtizedek során. Vadászok és természetbarátok egyaránt örömmel járják a rengeteget, míg a közös városi programok során a település központjában is megtekinthetők az erdő kincsei.

Baja – Újbor Fesztivál, szőlőtermesztés

A város környékén több évszázados tradíciója van a szőlőművelésnek és a borkészítésnek. Így nem csoda, hogy minden esztendőben bemutatják legfrissebb portékájukat a gazdák a reménybeli fogyasztóknak. A Bajai Újbor Fesztiválon a borvidék termelői kóstoltatják pincészetük büszkeségeit. A termés kiváló minőségét az ideális talaj, a kedvező klíma és a nyaranta jellemzően hétágra sütő nap garantálja. 

Bajai Újbor Fesztivál programok

A rendezvény a Bácskai Mézes Napok és a Gemenc Természeti Napok programjaival együtt kerül megrendezésre hagyományosan szeptember első hétvégéjén. Mind ezekhez kitűnő muzsikával, remek, szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket a Petőfi-sziget gyönyörű természeti környezetébe.

Örüljünk együtt az idei termésnek, koccintsunk újborral!

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-bajai-programok-fesztivalok-rendezvenyek-esemenyek.html

Címlapkép: Baja – Újbor fesztivál (forrás: http://szekszard.varosom.hu/programok/gasztro/Bajai-Ujbor-Fesztival-Baja-Gemenc-Termeszeti-Napok.html)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom