Gemenci erdő térkép

Gemenci erdő térkép a Pörbölyi Ökoturisztikai központban is kapható. A központ jó kiinduló pontja a gemenci erdő túráknak. A központ autóval az 55-ös úton közelíthető meg, Pörböly határában a főút mellett található, Bajától 8, Bátaszéktől 11 km-re. A pörbölyi vasútállomás közvetlenül az Ökoturisztikai központ mellett található.

Pörbölyi Ökoturisztika központ

CímPörböly, Bajai út 100.

Nyitva tartás: 0-24

Tel: +36 74 491 483

Ez a gemenci kisvasút végállomása is, innen indul a sok gyalogos – és vízitúra Gemenc területére. A térkép segítségével egyszerűbben felfedezhető ez a csodálatosan szép erdei és ártéri világ a különleges növény- és állatvilágával.

Gemenci erdő térkép – látnivalók a térképen jelölve 

A térképen jelölve vannak a tanösvények, pihenőhelyek és a különböző megfigyelési pontok. Az erdő területén több kiállítás is várja a látogatókat.

Az egyik a központhoz közeli erdészház mellett egy gazdasági épületben kapott helyet, ez a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény, mely 3 kiállító teremben mutatja be az érdeklődőknek, hogyan készül a méz.

A másik az erdei kisvasút Lassi megállójánál, az egykori erdészházban és annak istállóépületében kialakított Halászati Kiállítás, mely halászati eszközök, egy 42 növény- és állatfajt bemutató dioráma segítségével a víz felszíne alatti élővilágba és a halászok életmódjába enged betekintést

A központtól induló ösvényen néhány perces sétával elérhető a nagyrezéti Vadmegfigyelő hely, ahol gímszarvast és vaddisznót figyelhetnek meg az érdeklődők. Az országos kéktúra Dél-Dunántúli és az Alföldi kéktúra szakaszok is a Gemenci erdő területén húzódnak végig, ezek a kéktúra térképeken külön is jelölve vannak.   

A Gemenc Zrt. az év folyamán többször szervez olyan túrákat, amelyek a turistaforgalom elől elzárt területeket is érint, ezek nincsenek feltüntetve a gemenci erdő térképeken. Ilyen a Kincses sziget túra, amely a bajai Vándorponttól indul. A résztvevők sétahajóval utaznak a Veránka-szigetre, és ott szakvezetők kísérik az érdeklődőket a sziget legszebb pontjaira.

http://turizmus.gemenczrt.hu

Címlapkép: Gemenci erdő térkép (forrás: http://turizmus.gemenczrt.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom