Kolbászfesztivál Baja

A Kolbászfesztivál Baja egyik hagyományosan február közepén megrendezett eseménye, mely hivatalosan a Bácskai Hurka-és Kolbászfesztivál nevet viseli. A hurka és kolbászkészítés mesterei a bajai Petőfi-sziget területén mérik össze hurka- és kolbászkészítő tudásukat és mérettetnek meg a zsűri előtt.

Kolbászfesztivál Baja – programok

A fesztivál, különböző programokkal kedveskedik kicsiknek és nagyoknak egyaránt, népszerűsítendő ezt az eseményt is. A nagy sátorban felállított színpadon egész nap egymást követik a fellépők.

A sátoron kívül faházakban különböző kézműves portékákkal várják az érdeklődőket. Van itt házi sajt, termelői méz és egyéb nyalánkságok, mi szem szájnak ingere. Ínycsiklandó ízek és illatok sátoron kívül és belül is csábítják a látogatókat.

Ilyenkor ismét benépesül az ilyentájt nyugalmasabb Petőfi-sziget, hiszen a rendezők szeretnék egyre inkább közösségi élménnyé varázsolni e sok munkával járó, disznóöléssel kezdődő téli fesztivált. Télűző busókkal is találkozhatunk a fesztiválon, akik már a tél végét hirdetik.

Ha valaki igazi magyaros ételre vágyik, akkor a házi receptúrák alapján készülő kolbászt és hurkát nem szabad kihagyni. Természetesen a tradicionális bácskai hurka is megkóstolható. Étvágygerjesztő illatok és lélekmelegítő italok várják a fesztiválra kilátogatókat, a számos érdekes szórakoztató program mellett. Érdemes kilátogatni a Petőfi-szigetre.

Kolbászfesztivál Baja - kolbászok
Bajai kolbászfesztivál – kolbászok (forrás: https://www.fesztivalportal.hu/gasztronomiai-fesztival/bacskai-hurka-es-kolbaszfesztival-baja)

Bajai hurka- és kolbászfesztivál:

https://www.programturizmus.hu/

Címlapkép: Bácskai hurka- és kolbászfesztivál (forrás: http://szekszard.varosom.hu/programok/gasztro/Bacskai-Hurka-es-Kolbaszfesztival-1.html)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom