Vízitúra Gemenc

Az igazán érintetlen, titokzatos vadon és csodálatos vízi világ leginkább akkor tapasztalható meg, ha a kiránduló kenuba ül és így a vízitúra Gemenc ártéri és vízi világában felejthetetlen élményekkel gazdagítja. Mert a titkok csak azok előtt tárulnak fel igazán, akik kenuval, kajakkal járják be a Gemenc területén megbújó dunai mellék- és holtágakat. 

Vízitúra Gemenc – kisvonattal az indulási pontokig

A gyalogos és vízi túrákat is lerövidíthetjük a gemenci kisvasút igénybevételével. Hazánk egyetlen ártéri erdészeti kisvasútja, mely akár 30 km-en keresztül szállítja a turistákat. Hétköznap Malomtelelőig, hétvégén és ünnepnapokon Keselyűsig illetve Gemenc-Dunapart állomásig utazhatnak a kirándulók.

A kisvasút végállomása Pörböly megállónál található, ahol Ökoturisztikai központ is a látogatók rendelkezésére áll.  A tágas fogadóépületben jegypénztár, ajándékbolt és büfé és egyéb szolgáltatások várják az utasokat.  

A vízi túrák kiinduló pontja is az Ökoturisztikai központ, ahol kettő- és négyszemélyes túrakenuk és egy- ill. kétszemélyes kajakok bérelhetőek. A túrázók itt kapják meg a túrázáshoz nélkülözhetetlen mentőmellényeket, túralapátokat és a csomagok szállításához szükséges vízhatlan hordókat. Igény esetén túravezető is igényelhető. Többféle vízi útvonal közül lehet választani kinek-kinek egyéni igénye, nehézséget vállaló hajlandósága szerint.

Pörbölyi Ökoturisztika központ

CímPörböly, Bajai út 100.

Nyitva tartás: 0-24

Tel: +36 74 491 483

Vízitúra Gemenc – látnivalók a túrázás közben  

A vízi túra útvonalak bejárhatóak egyénileg, vagy képzett túravezetőkkel. Ha szerencsénk van védett madarakkal – szürke gém, rétisas, barna kánya, fekete gólya, nagykócsag – illetve hűsölő szarvasokkal, vaddisznókkal is találkozhatunk.

Az Ökoturisztikai központ közelében az erdészház melletti egykori gazdasági épületben kapott helyet a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény, mely 3 kiállító teremben mutatja be az érdeklődőknek, hogyan készül a méz

Az erdei kisvasút Lassi megállójánál, az egykori erdészházban és annak istállóépületében pedig Halászati Kiállítást tekinthetünk meg

http://turizmus.gemenczrt.hu/fedezz-fel/kenuval-kajakkal/

Címlapkép: Vizitúra Gemenc (forrás: https://hirado.hu/2017/07/05/vizituran-tekintheto-meg-gemenc-titkos-vadvilaga)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom